Informatie over Litomysl
Litomysl in Tsjechie                                                                                                             
    Share/Bookmark
Home Informatie Geschiedenis Accomodatie Bezienswaardigheden Fotogalerie Contact
Wegenvignet TsjechiŽ 10 dagen
Wegenvignet TsjechiŽ

Mooie villa, zwembad, boomgaard, garage, Sumava.
Te koop mooie villa, vrij uitzicht, privacy, zwembad, boomgaard.
Klik hier voor meer informatie.

Groot pension met restaurant, 14 kamers, Noord-Bohemen
Pension met restaurant te koop, 14 kamers, mooie ligging, bestaande klantenkring Noord-Bohemen, Tsjechie
Klik hier voor meer informatie.

Groot huis, 12 personen, Boheems Paradijs
Groot huis te koop, Noord-Bohemen, Tsjechie
Klik hier voor meer informatie.

Groot, karakteristiek gebouw voor project ontwikkeling of horeca Groot, karakteristiek gebouw voor project ontwikkeling, wellness of horeca - Tsjechie
Klik hier voor meer informatie.

Te koop mooie, luxe villa's aan Lipnomeer, Tsjechie Te koop mooie, luxe villa's aan Lipno, Tsjechie
Klik hier voor meer informatie.

Kerk van de Broedergemeenschap - moderne architectuur Litomysl

Kerk van de Broedergemeenschap - moderne architectuur Litomysl De diensten en activiteiten van de kerk "Cirkev bratrska" (Broedercirkel) in Litomysl vonden plaats in een honderd jaar oud gebouw nabij het station. De Cirkev bratrska kerk is een gereformeerde, evangelische gemeenschap, die in 1892 ontstond uit een fusie tussen twee kerkgemeenschappen.

De laatste paar jaar werden de diensten door een steeds groter aantal mensen bezocht (ongeveer 80) en de oude zaal (voor ongeveer 50 personen) voldeed niet meer aan de behoefte. Ook voor andere activiteiten, die naast de kerkdiensten worden uitgevoerd, zoals de Zondagsschool, was te weinig ruimte. Verder was het gebouw tochtig en had lage plafonds. Kortom tijd voor iets nieuws!

Het uiteindelijke plan was het resultaat van intensief overleg tussen de ouderlingen en professionals over de mogelijkheden om de ruimtelijkheden van de kerkgemeenschap uit te breiden. Met steun en onder leiding van de gemeente Litomysl werd besloten tot de bouw van een nieuw, waardig en functioneel kerkgebouw op een nieuwe locatie.

Een studie door Zdenek Franek van architectenbureau Franek Architects uit Brno kwam het best voor de gestelde doelen uit de verf. Het ontwerp was zeer acceptabel voor zowel de kerk als de gemeenteraad, die in 2007 besloot om een perceel van 600m2 kostenloos beschikbaar te stellen aan de Cirkev bratrska kerk.

De nieuwe kerk werd in 2010 geopend en heeft een capaciteit van 150 personen en diverse andere ruimtes. Op de eerste verdieping is een woning gesituteerd voor de pastor met zijn familie. Zijkant nieuwe kerk Cirkev bratrska Litomysl - moderne architectuur

Contactgegevens:
Brethern Free Evangelical Church in Litomysl
Moravska 1222, 570 01 Litomyöl
tel.: 461 615 360